Uplynulé události

Slavnosti moravského uzeného a vína proběhnou první víkend v březnu

Slavnosti moravského uzeného a vína proběhnou první víkend v březnu

Send by e-mail
  • Brno – Hrad Veveří provoní první březnový víkend Slavnosti moravského uzeného a vína. Gastronomický festival se v Brně koná již po šesté a jako každý rok, i letos na něm návštěvníci vyberou Krále moravských uzenářů. Kromě uzených dobrot či pravé moravské zabíjačky nebude na Slavnostech chybět ani skvělé moravské víno, řemeslný trh a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.
    Dobré jídlo, pití, muzika, hry a zábava. Tak by se jednoduše daly popsat dva víkendové dny 3. a 4. března na nádvořích hradu Veveří. Návštěvníci budou moci na festivalu nejen ochutnat a nakoupit spousty regionálních masitých dobrot, ale také vyzkoušet ta nejlepší moravská vína od patnácti místních vinařů. 



    „Po oba dva dny bude na historicky největších Slavnostech moravského uzeného a vína probíhat tradiční soutěž o titul Krále moravských uzenářů,“ upozorňuje Pavel Pichler, organizátor akce. Vítěze vyberou návštěvníci svými hlasy na základě soutěžní degustace uzenin od osmi soutěžících – vybraných moravských uzenářů, kteří zpracovávají své produkty podle tradičních rodinných receptur. 
    Tradiční moravskou zabijačku ukáže přímo na místě mistr řezník, který bude vařit i ovarovou polévku. Tu dostane každý návštěvník se vstupenkou k zahřátí zdarma.
    Proti špatnému počasí bude na místě připraven velkokapacitní vytápěný stan s cimbálovou muzikou a desítkami druhů nejlepších moravských vín. V neděli ve stanu přibude také speciální zóna pro milovníky jídla Fine Food a proběhne degustace vybraných vín s místním someliérem. 
    „Pro hladové rodiče jsme připravili ‚odkládárnu‘ dětí neboli dětský svět,“ doplňuje s úsměvem Pichler. A dodává: „Děti se mohou těšit na různorodé soutěže, zábavné hry nebo výpravné divadlo.“ Spoustu legrace si užijí ale také dospělí. Pro nedělní návštěvníky se na hradbách hradu Veveří objeví vzácný strom „klobásovník“ připravený na sklizeň. Nadšencům, kteří rádi zkouší nové věci, se zalíbí řemeslná dílna, kde si vyzkouší vlastnoruční výrobu klobásek pod dohledem těch nejzkušenějších. Nevšední zážitky mohou návštěvníci zdokumentovat v samoobslužném fotokoutku a tištěnou vzpomínku si s sebou odnést domů na památku.

    Více na www.moravskeuzene.cz 
     

    kde?

  • Brno - Hrad  Veveří

    kdy?

  • 03.03.2018 - 04.03.2018

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.