Uplynulé události

Slavnosti lesních plodů

Send by e-mail
  • Houby - plody lesa a luk, podivuhodné a zvláštní jsou v české kuchyni již odedávna. Jejich sběr a gastronomická úprava je koníčkem mnoha našich spoluobčanů. Hlavně v době dovolených by mohlo platit úsloví „Co Čech to houbař“. Na rozdíl od Anglie kde o houby rostoucí v lese nikdo ani nezavadí a konzumují se jenom žampiony z velkožampionáren, česká kuchyně se bez lesních hub neobejde.
     
    K lesním plodům samozřejmě patří stejně hojně sbírané maliny, ostružiny, borůvky a brusinky. Ty dovážené z jiných světadílů domácím plodům vůbec nemohou v chuti konkurovat. Na druhé straně maliny a ostružiny pěstované na plantážích v blízkých Břežanech stojí za ochutnání.

    Akce bude probíhat od 10:00 do 16:00 hod.

    více informací zde: www.farmarsketrziste.cz, www.facebook.com/ftpraha

    wo?

  • Farmářské tržiště, náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3

    wann?

  • 16.08.2014 - 16.08.2014

    Zubereitung

    Zubereitungszeit

    Zubereitungszeit
    -
    Kochzeit
    -

    Anzahl der Portionen

    -

    Zutaten

    Newsletter abonnieren

    Melden Sie sich für unseren Newsletter und wir informieren Sie, sobald neue Artikel hinzugefügt