Uplynulé události

Letní menu Spa hotel Lanterna - jehněčí, bio sýry, kyselice i šneci

Letní menu Spa hotel Lanterna - jehněčí, bio sýry, kyselice i šneci

Send by e-mail
  • Výrazným prvkem letního jídelního lístku Spa hotelu Lanterna jsou pokrmy z jehněčího masa z blízké farmy Rudimov a hovězího masa z H+H řeznictví z Novojičínska, doplněné stále populárnějším hovězím masem Qualivo.

    Do předkrmů i k hlavním chodů kuchaři opět zařadili bio sýry z Biofarmy Horut Rožnov pod Radhoštěm. Čerstvé či lehce grilované sýry z kravského mléka mimo jiné doplňují chuť domácích tagliatellí nebo jehněčího ossobuca. Jednotlivé pokrmy jsou dochucovány medvědím česnekem, který si kuchaři sami sbírají v okolních lesích, nebo vlastnoručně vyráběným pampeliškovým sirupem.



    Zajímavostí v nové nabídce je předkrm: šneci pomalu tažení v bujonu s hráškovými kapkami, zázvorovou mrkví a jablky.

    Francouzskou inspiraci na jídelním lístku zastupuje dezert – čokoládová koule s jahodovým sorbetem, ovocem a meduňkovými pusinkami. Servíruje se za současného přelévání horkou omáčkou, díky níž se čokoládová koule efektně „otevře“. Kuchaři tento francouzský dezert vylepšili po Valašsku – přelévají ho omáčkou z máku, který je také typickou valašskou surovinou.



    V letní nabídce nadále zůstávají dvě hlavní a velmi žádané „tutovky“ valašské kuchyně – polévka kyselice a halušky s kunínskou smetanou a opečenou slaninou.

    Nechybí ani čerstvé valašské frgály z pekárny Resortu Valachy, jehož je Spa hotel Lanterna součástí.

    kde?

  • Spa hotel Lanterna, Velké Karlovice

    kdy?

  • 01.07.2015 - 31.07.2015

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.